Tuesday, December 04, 2012

for the love of food

Durian crepe.
Memang tak munasabah.
Gila (kalau aku buat jugak).
Makan "mewah" sangat, bahaya, kan?
Tak bagus untuk jiwa.
Walaubagaimanapun, aku dah bookmark page resipi dia. Click!
Tapi kat Malaysia jatuh "tak mewah" sebab dapat durian free dari dusun Atok.
Dan bila dah naik taraf pandai cari pangsa dan kupas durian tanpa cederakan telapak tangan, memang musim durian yang melanda tanah air, akan membuatkan nafsu memberontak.

Jika ditakdirkan juadah ini wujud dekat Bumi Czech ni, marilah kita salahkan Akiey dan Alia (Olo).

Aku patut kawal aktiviti melayari post-post berunsur makanan.
Goyah.

Tak mewah kat sini. Kalau buat egg tart. Atau chicken chop.
Woo hoo~ Marilah makan sedap sambil berjimat you olls~

Gila doyan, bukan meroyan,
Cucu Jejaka Macho

4 comments:

zainabibrahim said...

wat la blueberi crepe..
xpon stoberi crepe..
xpon pic crepe..
weeeee..
hehehe

nora~zizi said...

a ah kan.. good idea!!! betul jugak tu! XD barang lain dah ade, tinggal buah jer!

zainabibrahim said...

sedappp kottt..
dorian tader ker kat kedai thai?
i rasa sureee mahaiii..
weeee

nora~zizi said...

ade je raseny.. hehehe.. kirin ckp nk beli time christmas break ni iA! :D