Wednesday, April 01, 2009

keindahan

Keindahan datang dalam pelbagai bentuk.

Yang sering kita terlepas pandang adalah keindahan percuma.

Alam sekeliling.

Tumbuh-tumbuhan.

Tupai.

Serangga.

Dan sebagainya.

(Semoga cuaca cepat kurang sejuk supaya dapat berlari anak-anak dan duduk dalam taman penuh kehijauan. Owh bahagia~)

-----

Fitrah setiap insan untuk menyukai keindahan.


Keindahan yang kita selalu inginkan, tetapi tak semestinya perlukan, sentiasa bertemankan penggunaan wang kertas (atau syiling).

Bagasi.

Baju.

Kasut.

Buku cerita.

Dan sebagainya.

-----

Bila mana kita menyedari, dalam dunia ini, MEMANGLAH BANYAK YANG INDAH TETAPI BUKANLAH MENJADI KEWAJIPAN UNTUK MEMILIKI SEGALA KEINDAHAN; kita akan hidup bersederhana.

Sekurang-kurangnya untuk 2 bulan. :P


Perempuan A: Hey perempuan, tergamak kau berniat hendak membeli baju lagi! Yang ada pun belum habis berpakai!

Perempuan B: Maaf, jantung ini menyesali keinginan tak boleh bla tersebut. Lain kali aku persoalkan mahu dan perlu terlebih dahulu.

3 comments:

zainabibrahim said...

hahahahahahaha..
nak g shopping baju lagi la tuh?
aish, bagus2..g shoping2!!
hehehehehe..

rusnarusli said...

huwaa.. zizi.. anda mmg berbakat.. btul2 antara kemahuan dan keperluan.. smestinya keperluan menjadi priority.. insya Allah

nora~zizi said...

k zainab - hehe... x laa... nasib baik terbantut niat~ fuhh~ jimat sikit... jom kite tunggu summer sale baru kite stock up baju balik :D...

k rusna - hoho... tu laaa... serious kene repeat banyak2 kali (ni pun lepas dah test baju) "oit, kontrol, kontrol!"

dan En Matahari dah pun keluar~